Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


John Jones

2010.06.23

Phil Morris játssza John Jones-t, a képregényekből Marsbéli Vadász néven ismert szereplőt. Morris hét epizódban jelent meg John szerepében, akit első cameo-megjelenése során a Sztatikus (Static) című epizódban azonban egy meg nem nevezett színész játszotta.  Morris első hivatalos szereplése John Jones-ként a hatodik évad Labirintus (Labyrinth) című epizódban volt, melyben segít Clarknak kijutnia egy fiktív valóságból, melyet egy Fantom Zónába bebörtönzött bűnöző hozott létre, hogy átvegye Clark testét. A hatodik évad utolsó epizódjában fény derül rá, hogy Jones Lionel Luthorral dolgozott együtt, és egykor Jor-El küldötte volt. John Jones a Földön megérkezése óta figyeli Clarkot, de Jor-El utasításának értelmében csak akkor avatkozhat be a fiú életébe, ha az valódi életveszélybe kerül.

Mikor a Fantom Zóna rabjai közül az utolsó lemásolja Clark génállományát és a fiatalember hasonmásává változik, John segít Clarknak legyőznie a klónt a hetedik évad nyitóepizódjában. Majd megjelenik a a 7. évad 4. epizódjában is ahol figyelmezteti Clark-ot hogy vigyázon Karaval.  A nyolcadik évad első epizódjában John a Magány Erődjének összeomlása után a haldokló Clark segítségére siet, és a Nap közelébe viszi, hogy a sárga sugarak hatására visszanyerje erejét. Clark felépül és sérülésekből, de a Nap sugárzásának hatására John elveszíti saját emberfeletti képességeit és halandóként kénytelen folytatnia életét a Földön. A Prey című epizódban John tudatja Clarkkal, hogy a Metropolis-i rendőrkapitányságon vállalt nyomozói állást, hogy így Clark közelében legyen, ha a fiúnak szüksége lenne a segítségére. A Bulletproof című epizódban John-t meglövik, miközben önbíráskodó rendőröket próbál leleplezni, de az epizód végére szerencsésen felépül.

A sorozat producereinek megkeresése után Morris kétszer vett részt John Jones, a Marbéli Vadász szerepének meghallgatásán, majd három hét várakozás után értesítették, hogy megkapta a szerepet.  A színész kedvezően értékelte, hogy az általa alakított szereplő öltözéke a modern kort tükrözi, és távolságot tart a hagyományos „köpeny és harisnya” viselettől. Morris John Jones-t Jor-El „eszközeként, biztonsági embereként, őrzőjeként és védelmezőjeként” jellemezte. A színész nyilatkozata szerint szívesen látná, ha John vezetné a sorozatban a jövőbeli Igazságligát, mivel született vezetőnek tekinti a szereplőt.