Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jason Teague

2010.06.27

Jensen  Ackles játssza Jason Teague-ot, Lana szeretőjét a sorozat negyedik évadában. A pár Párizsban találkozott egymással, mialatt Lana Franciaországban tanult. Mikor a lány hirtelen eltűnik az Elveszett (Gone) című epizódban, Jason követi őt Smallville-be, ahol a középiskola futballcsapatában segédedzői állást vállal. Az Átvitel (Transference) című epizódban Jasont kirúgják állásából, mikor fény derül Lanához fűződő viszonyára.  A negyedik évad végére kiderül, hogy ő és anyja, Genevieve (Jane Seymour), mindvégig három, nagy tudást hordozó kő után kutattak. Ezek a kövek valójában kriptoni eredetűek, melyek később egyetlen kristállyá egyesülve létrehozták Clark számára a Magány Erődjét. Jason és anyja az Örökké (Forever) című epizódban elrabolják Lexet és Lionelt, hogy rajtuk keresztül találják meg az egyik követ, mely Lionel állítása szerint Lanánál van. Az évad utolsó epizódjában Genevieve és Lana összetűzésbe keverednek, és a dulakodás Jason anyjának halával végződik. Jason úgy hiszi, hogy a kövek titka Clark birtokában van, így a Kent farmon túszul ejti Jonathan és Martha Kentet. Jasonnel egy becsapódó meteorkő végez a második meteoreső során.

Jason Teague megalkotása a hálózatnak azon kívánságán alapult, hogy Lanának legyen egy új udvarlója, aki „különbözik Clarktól”. Mivel Lois Lane is a negyedik évadban tűnt fel a sorozatban, Gough és Millar némiképp aggódtak a két, teljesen új szereplő bemutatásának nehézségei miatt. Az alkotói páros kiindulási pontja a harmadik évad vége volt, melyben Clark és Lana véget vetettek kapcsolatukban, amiben valójában Clark fordított hátat a lánynak. Gough-nak és Millarnak megtetszett az új szereplő ötlete és egy új szerelmi háromszög létrehozásának gondolata; Jasont végül pedig egy nagyobb történetnek is fontos részévé tették, melyben a sorozat szereplői három kriptoni kő után kutatnak.

Brian Peterson író nyilatkozata szerint míg Clark „félelmet” és „mélységet” ad Lanával való kapcsolatába, addig a lány Jasontól „örömet”, „könnyedséget” és „szórakozást” kapott. A szereplőt alakító Jensen Ackles véleménye szerint Jason valóban szerette Lanát, mivel egy olyan ártatlanságot látott benne, amilyennel a saját, magas társadalmi osztályában felnőve soha nem tapasztalt azelőtt. Míg Jason folyamatosan megkérdőjelezte anyja tetteit, addig Lanával lehetősége nyílt rá, hogy egy őszinte kapcsolatot éljen meg.  Ackles Gough és Millar első választása volt Jason Teague szerepére, mivel a színész korábban, a készülő sorozat szereplőválogatása során Clark Kent szerepére is jelentkezett. Ackles-t az ötödik évadra is szerződtették, de a negyedik évad utolsó epizódjában mégis kiírták a sorozatból, melyre, Ackles nyilatkozata szerint azért volt szüksége, mert a WB új, Odaát című sorozatában betöltött főszerepe összeegyeztethetetlen lett volna a Smallville-ben való megjelenésével. Ezzel szemben Gough nyilatkozata szerint az Odaát semmilyen formában nem befolyásolta a terveiket a Smallville folytatásával kapcsolatban, és hogy Jason Teague az eredeti tervek szerint is csak egyetlen évadban szerepelt volna.

Jason Teague a sorozat magyar változatában Pálmai Szabolcs hangján szólal meg.