Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A spoilerekért külön köszönet a KryptonSite-nak és a SmallvilleHun-nak.

A dátumok magyar idő szerint vannak megadva.

      ------------------------------------------------

10. évad

Az évad valószínűleg szeptember végén kezdődik és marad péntek esténként.

Úgy tűnik, hogy ismét 22 részt kapunk.

Hivatalosan is bejelentették, hogy ez lesz az utolsó évad.

Tom Welling (Clark), Erica Durance (Lois), Cassidy Freeman (Tess) és Justin Hartley (Oliver) főszereplőként.

Allison Mack (Chloe) bejelentette, csak néhány részre tér vissza vendégfőszereplőként, hogy lezárhassák a történetét.

Callum Blue (Zod) nem tér vissza mint főszereplő.

A hír még nincs megerősítve, de elég nagy esély van arra, hogy Darkseid lesz a főgonosz a következő évadban. A 9. szezonban több utalás is érkezett ezzel kapcsolatban, ugyanis többen említették Apokalips-t, mely a "képregény-gonosz" bolygója és a fináléban Granny Goodness is megjelent, aki az ő segítője.

Az előző évadban történt események miatt nagyon valószínű, hogy ismét találkozhatunk Amanda Wallerrel (Pam Grier alakításában) és a Checkmate-tel.

Alaina Huffman és a producerek is tettek arra utalást, hogy Dinah Lance/Black Canary akár több részben is visszatérhet egy esetleges szerelmi háromszög miatt, Chloe-val és Oliverrel a középpontban, ugyanis köztudott, hogy Oliver és Dinah házasok a képregényben.

Az évadfináléan úgy tűnt, hogy amikor a Maszat megcsókolta Loist, ő rájött, hogy Clark volt az igazából (és ezúttal nem törlik ki Lois emlékeit és tényleg megtudja Clark titkát).

Annette O'Toole és Michael McKean azt mondták, hogy ha a producerek is úgy akarják, akkor van rá esély, hogy Martha Kent és Perry White visszatérjen a 10. évadban is.

         ----------------------

10x01 - Lazarus - szeptember 26 (magyar idő szerint)

A cím több dolgot is jelenthet (amik valószínűleg Clark sorsára utalnak):

  • A Lazarus nevű szérum már szerepelt a 3. évadban a sorozatban, amivel 12 órára fel lehetett támasztani a holtakat (lásd: Adam Knight - Ian Somerhalder).

  • A Batman képregényekből ismert a Lazarus Pit (mocsár), ami meggyógyítja és majdnem halhatatlanná teszi a benne fekvő embert.

  • A Bibliában Jézus meggyógyította Lazarus-t.

  • Érdekesség, hogy a Supernatural (Odaát) című sorozatban a 4. évad premierjének a címe Lazarus Rising volt, amiben Dean visszatért a halálból. Talán itt is hasonlóra számíthatunk Clarkkal, Tess-el vagy Oliverrel kapcsolatban.