Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Clark Erői

2010.07.02

Szuper Erő

 Kép Kép   Kép

 

 

 

 

 

A szuper erő egy hatalom, amit látunk az első epizódban, és a teljes műsoron keresztül. Ez a képessége megvan ksikora óta is és elején féltek a szülei mit kezdjenek vele. Ez a képesség lftbe* tette lehetővé Clarkot nehéz dolgok és szintén segít mikor nagyon magasan ugrani akar. Ez a képesség szintén segített a csűr körül hogy segítsen az apjának. mindenki emlékszi arra, hogy Clark arra használja a szuper erejét, hogy építse a kerítést. Ezt a képességét zinte mindig hazsnálja.

 

 


 

 

 

Szuper gyorsaság

 

 Kép KépKép

  

 

 

 

 

A szuper sebesség Clark hasznos abilitesei közül* egy másik.  Ez a hatalom remekül rendelkezésére áll, hogyha lekési az iskola buszt :) meg mikor sietnie kell ha épp meg kell mentenie valakit... eztis a  képességét sokszor hazsnálja. Látjuk ezt a képességet, amit használtak Smallville legelső epizódjából.  Sok mint például Lana, megkérdőjelezte, hogy hogyan tud odaérni egy helyhez annyira gyorsan, de Clark mindig képes volt, hogy megváltoztassa a témát.

 

 


 

 

 

Sebezhetetlenség

 

KépKépKép  

 

  

 

 

 

Az első részben veszi észre ezt a képességét Clark mikor Lex Luthor elüti az kocsiával és túléli. Képes a tűzön is átmenni... semmi sem sebezheti meg kivéve ha a gyenge pontja a zöld Kryptonit a közelben van, mert akkor elveszti az erejét és sebezhetetlen lesz. Ez a képességei is nélkülözhetetlen és nagyon sokszor jól jön neki mikor megakar menteni valakit.

 

 

 


 

 

Röntgen látás

KépKép Kép  

 

 

 

 

 

Ez az erő amit elsőnek látunk Clarkon elsajátitani. Képes átlátni szilárd dolgokon és az emberi testen ha nagyon koncentrál. Kezdetben nemtudja kezelni és hírtelen jön elő nála, de megtanulja kezelni és nagyon jól jön neki, ha keresnie kell valamit vagy valakit. Mindenen átlát ha koncentrál rétegről rétegre kivétel az ólomon....

 

(1.04 Röntgen)

 

 


 

 

Hőlátás

 

 

KépKép Kép  

 

 

 

 

 Clarknak ez a képességét is látjuk fejlődni. A hormonjai ( :) ) álltal jött elő neki elsőnek mikor az iskolában a nagy melegben felgyújtotta a vetítő vásznat. Ezzel a képességével szenved a legtöbbet hisz az elején nagyon nehezen tudja uralni és felgyújthat mindent, de persze ezt is megtanulja kezelni. A szeméből erős hő hullám sugárzik elő ami segítségével feltud gyújatni vagy eltud olvasztani dolgokat. Persze magánélra is használja mikor például piritóst csinál. Ez a képessége is hasznos bizonyos helyzetekben.

 

( 2.02  Hőség )

 

 

 


 

 

 

Szuper hallás

Kép KépKép  

  

 

 

Ez a képessége Clark-nak furcsán jött elő. Egy bolti rablásban próbált segíteni Hőlátással mikor egy Kryptonit kő is a hő hullámba került és elvesztette a látását. Miközben vak volt erősebben kifejlet egy másik érzkszerve a hallás. Nagyon messziről is képes meghallani amit mondanak az emberek még a falakon is. Ezt a képességét is sikerül nagy nehezen kifejlesztenie.

 

( 3.10 Vakság )

 

 

 


 

 

Repülés

 

KépKép Kép  

  

Mint tudjuk Clark eleinte fél a repüléstől ezt a sorozatban sokszor megjegyzi, de mint ahogy SuperMan-t ismerjük ez a legismertetőbb jele a hősünknek. Clark repülés képessége eddig is benne volt de félt tőle... 2 szer is előfordul mikor megemliti olyan érzése volt mintha repülne ( 1. Mikor álmodik és Lana ágya fölött repül és mikor felébred valóban lebegett az ágya fölöt.  2. Mikor Lanaért bement a tornádóba és úgy érezte ő irányitja magát a kocsihoz)

 

(a következő infokat ne olvasd el ha nem láttad a 4. évadot és nem akarod megtudni mi történt.)

 

Valójában aktívan Clark repülése a 4. évad első részében láthatjuk mikor Kal El ként tér vissza és hírtelen felrepül az égbe....

 

( 4. évad első része )

 

(Forrás: www.smallville-web.gportal.hu)