Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


           Supergirl

Laura Vandervoort játssza Karát, Clark kriptoni unokatestvérét. Kara egy időben érkezett a Földre Clarkkal, azzal a küldetéssel hogy védelmezze unokaöccsét, de a lány a becsapódás után nyolc évig hibernációs állapotban rekedt. Kara a hetedik évad első részében szabadul ki a fogságból és megmenti Lexet a vízbefulladástól. Lex egy másodpercre megpillantja Karát, ahogyan az elrepül, mely után Lex megszállottan kezdi keresni az "angyalt", aki megmentette az életét. Kara a saját nevét viselő epizódban taál rá Clakra, és tőle tudja meg, hogy anyabolygójuk, a Kripton elpusztult, miután ők űrhajójukkal lehagyták azt, és hogy a bolygó lakói mind meghaltak. Clark megtanítja Karát, hogy hogyan uralkodjon egyes képességein és megpróbálja őt az emberi társadalomba is bevezetni. A Lara című epizódban a Kara a Nemzetbiztonsági Hivatal fogságába esik, ahol a kínzás alatt felfedi egy korai emlékét, arról, amikor Clark vérszerint, Larával meglátogatták a Földet. A lány rádöbben, hogy édesapja nem az a jóságos ember volt, ahogyan ő emlékezett rá, hanem egy gonosz férfi, ahogyan azt Clark mondta. Kara és Clark közösen harcolnak a lány apja, Zor-El ellen, akit Clark véletlenül szabadított ki fogságából, mikor  a Kék (Blue) című epizódban megpróbálta megalkotni édesanyja klónját. Mikor a harc végén Zor-El elpusztul, Karának is nyoma vész a Magány Erődjéből. A lány Detroitban tér magához, emlékek és emberfeletti képességei nélkül.

A Törés (Fracture) című epizódban Lex rátalál Karára, aki hazaviszi őt és a lány emlékezetvesztését saját hasznára fordítva akar fényt deríteni Clark titkára. Az Utazó (Traveler) című epizódban Chloénak sikerül rávennie Jor-Elt, hogy adja vissza Kara emlékeit és képességeit, még mielőtt Lex megtudná Clark titkát. Mikor Brainiac katatón állapotba juttatja Lanát a Veritas című epizódban, Kara beleegyezik, hogy együttműködik a mesterséges intelligenciával abban a reményben, hogy így meghagyja a lány életét. Az Apokalipszis (Apocalypse) című epizódban Brainiac visszaviszi Karát az időben Kriptonra, éppen a bolygó megsemmisülése előtti időpontra, ahol Brainiac meg akarja ölni a csecsemő Clarkot. Jor-El segítségével Clarknak is sikerül visszautazni az időben, hogy megállítsa Brainiac-ot. Clark tudta nélkül azonban Brainiac nem pusztul el a harcban. Karát foglyul ejti a Fantom Zónában és maga visszatérve a Földre átveszi a lány személyazonosságát. A nyolcadik évad Bloodline című epizódjában Clark behatol a Fantom Zónába, ahol megtalálja Karát. Miután sikerül megszökniük a Zónából, Kara elhagyja a Földet, hogy megkeresse Kandor városát, amiről azt beszélik, hogy Kripton túlélői ott találtak menedéket.

Laura Vandervoort a sorozat nyolcadik évadában már nem tartozott a sorozat állandó szereplői közé, és csak a Bloodline című epizódban tért vissza, mint vendégszereplő.

Kara a sorozat magyar változatában Haffner Anikó hangján szólal meg.Kép