Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aaron Ashmore játssza Jimmy Olsent. A szereplő neve először a negyedik évad során kerül szóba, akivel Chloe elveszítette az "ártatlanságát", mialatt a Daily Planet-nél gyakornokoskodott. Jimmy Olsen, a Daily Planet fényképésze személyesen azonban csak a hatodik évad első epizódban tűnik fel. A Jimmy és Chloe szerelmi kapcsolata az évad Sorvadás (Wither) című epizódjában lángol fel ismét. A Hydro című epizódban Jimmy Lois Lane-nel együtt próbál fényt deríteni a Zöld Íjász valódi kilétét, majd a sorozat hetedik évadában, mikor Lois is a Daily Planet munkatársa lesz, ismét együtt kezdenek dolgozni. A hetedik évad ALvó (Sleeper) című epizódjában Jimmy Lex lekötelezettjévé válik, mikor a fiú arra kéri Lexet, hogy akadályozza meg, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (DDS) emberei letartóztassák Chloét, amiért a lány betört a kormány számítógépes rendszerébe. Az évadzáró epizódban Lex megszegi az ígéretét és letartóztattatja Chloét, éppen akkor, mikor Jimmy megkéri a lány kezét.

Miután Oliver Queen és Clark megmenti Chloét a nyolcadik évad első epizódjában, a lány igent mond Jimmy házassági ajánlatára. A Committed című epizódban egy zavarodott ékszerész elrabolja Jimmy-t és Chloét az eljegyzési ünnepségek után, és kínzásnak veti alá őket, hogy kiderítse valóban szeretik-e egymást. Miután mindketten átmennek az ékszerész próbáin, szabadon engedi őket. Az Identity című epizódban Jimmy azt gyanítja, hogy Clark a "Piros-Kék Maszat" néven emlegetett személy, aki szerte Metropolis utcáin üldözi a bűnözőket és és embereket ment meg. Hogy Clarktól elterelje a gyanút, Oliver Queen maga öltözik be a "Piros-Kék Maszatnak", Jimmy pedig elfogadja, hogy tévedett Clarkkal kapcsolatban. A Bride című epizódban Jimmy és Chloe összeházasodnak, de Végítélet betör az esküvőre és elrabolja a lányt, Jimmy pedig kórházba kerül a lény által okozott súlyos sérülések miatt. A Turbulence című epizódban Jimmy szemtanúja lesz, ahogyan Davis Bloome meggyilkol valakit, és mikor megpróbál figyelmeztetni másokat, Davis elkábítja őt, hogy úgy tűnjön, mintha Jimmy csak hallucinált volna. Jimmy végül véget vet a Chloéval való házasságának, mivel elege van abból, hogy a lány mindig Davis pártját fogja. A nyolcadik évad utolsó epizódjában Davis meggyilkolja Jimmy-t miután megtudja, hogy Chloe valójában még mindig őt szereti.

Aaron Ashmore nyilatkozata szerint a szerepre való kiválasztása egyszerre volt meglepetés és az, amit mindig is akart. "Jelentkeztem a szerepre és elküldtem a kazettámat. Hetekig nem hallottam róla semmit, majd egyszer csak felhívtak és azt mondták, hogy ?"Vancouverbe kell menned, mert ott forgatják a Smallville-t". Az álmom hirtelen valóra vált." - mondta Ashmore. Aaron Ashmore egypetéjű ikertestvére, Shawn, aki a 2000-es X-Men című filmsorozatban Bobby Drakeket alakította, szintén feltűnt a Smallville két epizódjában a képességrabló Eric Summers szerepében. Miután három évadot töltött a sorozattal, ebből kettőt, mint annak rendszeres szereplője, Ashmore-t kiírták a Smallville-ből. Ashmore nyilatkozata szerint, mikor a sorozat producerei először próbálták megszerezni a szereplő használatának jogait a DC Comics-tól, a képregénykiadó fő aggálya az volt, hogy Jimmy túl közel volt Clarkhoz és Loishoz, mivel a szereplőnek eredetileg legalább tíz évvel fiatalabbnak kellett volna lennie. A producerek garantálták a kiadónak, hogy végül fel fogják fedni, hogy az a Jimmy Olsen, aki a Smallville szereplője lesz, nem ugyanaz a személy, aki egy nap majd Clark és Lois oldalán fog dolgozni. Ennek megfelelően a nyolcadik évad záró részében, a szerepl temetésén fény derült rá, hogy a szereplő teljes neve Henry James Olsen. Az epizódban egy rövid jelenetben feltűnik Jimmy öccse is, mely sejtetni engedi, hogy a fiatal fiú a képregényekből ismert valódi Jimmy Olsen. Bár Ashmore utolsó szereplése és áldozata, amit Chloéért hozott, megfelelő módja volt annak, hogy a Smallville megváljon a szereplőtől.

Jimmy Olsen a sorozat magyar változatában Joó Gábor hangján szólal meg. Joó már azelőtt hallotta sorozatról, mielőtt még közreműködött volna a magyar változat elkészítésében, de valójában csak a munka megkezdése után ismerte meg a Smallville-t, melyet később "nagyon igényesnek" nevezett. Nyilatkozata szerint "jó élmény" Aaron Ashmore-t szinkronizálni, valamint az általa alakított szereplő is szimpatikus számára. Joó "érzékeny" és "romantikus lelkű fiatal srácként" jellemezte Jimmy Olsent.