Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Még két cikk!

2010.06.06

Chloe Sullivan: A képregények hiányzó lánszeme

Alcím: Hogyan próbálta meg az egyik képregénykiadó beírni Chloe-t a képregények világába, de aztán meggondolta magát.

Az egyik olyan dolog, ami mindig is érdekelte a SciFiNow-t, az az volt, hogy milyen lenne bemutatni Chloe Sullivan-t - aki aért lett kitalálva eredetileg, hogy Lois Lane elődjeként funkcionáljon - a képregényekben és őt is részesévé tenni a Superman mitológiának. Az a hihetetlen dolog, hogy ilyen ritka alkalom nyíljon egy karakter bevételére, a Smallville-nek köszönhető. Már régóta forró témavolt és majdnem sikerült is - 2007 végén bejelentették, hogy Chloe 2008 tavaszán fog debütálni, mint Lois Lane unokatestvére, tehát meghagyták szerepét a sorozatból. Sajnos mindez kudarcba fulladt, amikor kiderült, hogy Chloe és Lois nagyon hasonlítanak egymásra és ezen kivül még Lana-ra is sokban hasonlított. Logikus gondlkodás, ahogy mi javasoljuk. A kreatív szemszögből nézve a változásokat, kijelenthetjük, hogy a karakter örökre megmarad a sorozat különlegességeként.

 ------------------------------------------------------------------------------

Rossz irány a szerelemben

Alcím: Hol tart most Lois és Clark?

Amikor az együtt lesznek-nem lesznek együtt kérdés megjelenik a sorozatodban, főleg ha az a vége előtt van, mindig rizikósnak tűnik. Clark és Lois egymást kerülgették az elmúlt 6 évad nagy részében, kialakítva egy gyakran kínos, de állandóan frusztráló kapcsolatot, ami úgy tűnt, hogy sehova se vezet egészen az idei évig.

Most, hogy elkötelezték magukat egymás iránt egy romantikus kapcsolatban, a sorozat megkéérdőjelezhetetlenül sok hasonlóságot mutat a korábbi Lois és Clark szériával. Nem nehéz kitalálni, hogy milyen közös nevezőik vannak, de mégis alapvető különbségek vannak a két sorozat között. Sőt, mivel a Smallville  most már a saját univerzumáan játszódik, koránt sincs kőbe vésve, hogy azzá a párossá válnak, akiket az eredeti történetből ismerünk. Valóba, az a szívszorító változat, amit láthattunk a Superman visszatér című filmben, talán itt is megvalósul.

Másrész viszont, a sorozat régóta tartó kalandjait nézve az írók talán felrázzák majd egy kicsit a dolgokat. Ha fenn is tartják ezt a kihívást, a Superman körüli viccek, melyek a fizikai intimitáson alapulnak, még mindig megmaradnak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.